Mental aritmetik nasıl yapılır?

Küçücük çocukların devasa sayılarla işlem yapmaları karşısında aslında hepimizin merak ettiği bir konu olmuştur bu. Mental aritmetik nasıl yapılır? Bu soruyu hangi uzmana sorarsanız sorun karşısında alacağınız hiçbir cevap sizi tatmin etmeyecek ve hala bu duruma karamsar ve süpheli yaklaşmanıza neden olacaktır.


Mental aritmetik nasıl yapılır?


Bu sorunun aslında çok değişik cevapları olmasına rağmen aslında temel çocukların sayılar dünyasına girmesi ile başlıyor. Çocuk hangi Mental aritmetik programına katılırsa katılsın her programın kendine özgü temelleri arasında formüller ve kısa yollar bulunmakta. Sayılarla tanışmasının ardından çocuklar bu formülleri sürekli uygulamakta ve beyin bunları artık bilinçsizce uygulayabilecek düzeye gelmektedir. Zamanla bu uygulamanın ardından çocuklar kendileri bile farkında olmadan işlemleri yapabilecek düzeye gelmektedir.


mental aritmetik nasıl yapılır Mental aritmetik nasıl yapılır?[/caption]


Çocuğum ne zaman hızlı işlem yapar?


İşlerini ciddiye alan kurumlarda çocuklar 1-3 ay arasında zihinsel işlemleri yapmaya başlamakta ve çocuklardaki bilişsel ve psikomotor beceriler bu aylardan itibaren farkedilmeye başlanmaktadır.


Mental aritmetik sadece zeki çocuklarda mı işe yarar?


Toplum arasındaki kanının aksine çocukların mental aritmetik programında başarılı olabilmesi için üstün zeka veya çok zeki olması gerekmemektedir. Her çocuk bu mental programa dahil olabilir ve bunu gerçekleştirebilir. Hatta şunu söylemek daha yerinde olacaktır sanırım; Mental aritmetik programı ile sosyo-kültürel açıdan sıkıntısı bulunan dikkat eksikliği odaklanamama ve konuşma sorunu yaşayan çocukların bu program dahilinde bu sorunları aşabildikleri farkedilmiştir.


Daha önceki konumuzda Mental Aritmetik Nedir? sorusuna cevap vermiştik. Konuyu kaçıran arkadaşlarımızı burdan alalım;


http://www.mentalaktif.com/mental-aritmetik-nedir/


 



Mental aritmetik nasıl yapılır?
asykraL | 0 Yorum | 26 Kasım 2013 Salı 05:40

Yorumlar

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

Yorum Gönder